видеолотариски игри на среќа

Видеолотариските игри на среќа се играат на ВЛТ. Терминалите се поставени кај деловни соработници на Државна видеолотарија на Македонија, и тоа:  спортски обложувалници, казина и клубови. Видеолотариските игри на среќа се играат согласно законската регулатива. 

Државна видеолотарија на први јуни 2016 ги започна ЏЕКПОТ добивките. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Постојат три категории на ЏЕКПОТ добивки:

  • МИНИ ЏЕКПОТ добивките  се во вредност од 4.000,00 до 5.000,00 денари; 
  • МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари; Добивката се постигнува со минимален влог по спин во износ од 20 денари
  • СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ добивка е вредна од 14.000.000,00 до 21.000.000,00 денари; Добивката се постигнува со минимален влог по спин во износ од 40 денари.

иГРИТЕ НА СРЕЌА СЕ ЗАБРАНЕТИ
ЗА ЛИЦА ПОМЛАДИ ОД 18 ГОДИНИ

Друштво за приредување на игри на среќа Државна видеолотарија на Република Македонија – КАСИНОС АУСТРИА ДОО Скопје.

Локација и работно време

Премиум бизнис центар, бул. Киро Глигоров бр. 2 кат 2, Скопје, Република Северна Македонија