Slavisa Kocevski

Повеќе од 24 милиони за 10 дена, легнаа на сметките на среќните добитници на Видеолотарија со Супер милионер, Милионер и Мини џекпот добивките

За 10 дена во месец август, Македонија доби многу нови милионери благодарение на Видеолотарија Касинос Австрија. Среќните играчи кои се забавуваа на видеолотариските терминали ширум Македонија, заедно поделија 24.101.156,00 денари.

Видеолотарија донира 10 илјади евра за набавка на смарт табли во основно училиште

Со донација од десет илјади евра, Видеолотарија Касинос Австрија овозможува набавка на Смарт табли во основното училиште Лириа Чаир, за реализација на наставниот процес, согласно новата образовна програма.

ДВЛМ со донација од 1.230.000 денари на Универзитетската Клиника за Детска Хирургија

Државна видеолотарија на РМ како модерна компанија, настојува да одговори на предизвиците и условите со кои се соочува модерното време на бизнисот.

Државна видеолотарија ги поддржа младите физичари

Државна видеолотарија донираше 200.000,00 денари на Друштвото на физичари на Република Македонија (ДФРМ). Наша цел е да им овозможиме на младите средношколци-истражувачи да добијат нормални услови,